Ποιοί είμαστε; Πατήστε εδώ για να μας γνωρίσετε καλύτερα!

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Μπομπονιέρες do it yourself: μύθοι και πραγματικότητα

Τον τελευταίο καιρό είναι μεγάλη η τάση και η όρεξη των κοριτσιών που παντρεύονται να φτιάξουν τις μπομπονιέρες μόνες τους με τη βοήθεια φίλων και συγγενών με βασικό κίνητρο τη μείωση του κόστους. Πιστεύουν ότι αγοράζοντας τα υλικά από κάποιο site ή κάποια αποθήκη και παρακάμπτοντας το κατάστημα που πουλάει και φτιάχνει τις μπομπονιέρες, το κέρδος τους θα είναι μεγάλο.

Εμείς συμφωνούμε, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα!

Σας παραθέτουμε λοιπόν κάποια στοιχεία που πρέπει να αναλογιστείτε πριν αποφασίσετε να φτιάξετε μόνες σας τις μπομπονιέρες:

1. Τα υλικά που θα αγοράσετε θα τα πάρετε σε τιμές λιανικής και όχι χονδρικής, όπως τα προμηθεύεται το κάθε κατάστημα με μπομπονιέρες. Αυτό σημαίνει ότι ήδη το κόστος σας διπλασιάζεται σε σχέση με τη τιμή που θα σας κάνει το κατάστημα.

2. Αναλογιστείτε το εναλλακτικό κόστος του χρόνου. Θα χρειαστείτε αρκετές εργατοώρες για να φτιάξετε ένα ικανό αριθμό από μπομπονιέρες (ανάλογα βέβαια και με τον αριθμό των ανθρώπων που θα σας βοηθήσουν). Αν είναι να εξοικονομήσετε 50 ευρώ στις 400 μπομπονιέρες και γι'αυτό χάσετε και κουραστείτε επί 15 ώρες τις οποίες θα μπορούσατε να είχατε περάσει ασχολούμενη με άλλες πτυχές της οργάνωσης του γάμου σας, τότε προφανώς κάτι τέτοιο δεν αξίζει.

3. Οι άνθρωποι που θα σας βοηθήσουν κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι επαγγελματίες. Αυτό σημαίνει οτι και θα κουραστούν πιο εύκολα και το αποτέλεσμα δεν θα είναι ομοιόμορφο.

4. Τι θα γίνει με τα καλάθια που θα μπουν οι μπομπονιέρες; Έχετε δύο εναλλακτικές: Ή θα πρέπει να τα νοικιάσετε από κάποιο οίκο νυφικών/ κατάστημα με είδη γάμου ή να τα αγοράσετε το οποίο σίγουρα θα αυξήσει και το συνολικό σας κόστος.

5. Κάνατε μια έρευνα αγοράς πρώτα πριν αποφασίσετε οτι θα φτιάξετε μόνες σας τις μπομπονιέρες του γάμου σας; πλέον τα καταστήματα κάνουν εκπληκτικές τιμές στο συγκεκριμένο είδος (έπαιξε ρόλο και η κρίση αλλά και ο μεγάλος ανταγωνισμός στο συγκεκριμένο κομμάτι). Θα σας προτείναμε πριν αποφασίσετε, να κάνετε πρώτα μια βόλτα στα μαγαζιά και να συγκρίνετε τιμές και σχέδια.


...6. Αν πάλι θέλετε να φτιάξετε τις μπομπονιέρες μαζί με τις φίλες σας για να γελάσετε, να περάσετε καλά, να οργανώσετε ένα μεγάλο, ευχάριστο happening τότε.. πάμε πάσο!!!! Αυτό είναι το πιο πειστικό επιχείρημα που στηρίζει την απόφασή σας 100% και όχι η ψευδαίσθηση ότι "γλυτώνεις μια περιουσία..."

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ λοιπόν και ΚΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ!!!

Φιλιά πολλά,

Pink Cloud

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου